Hoppa till huvudinnehåll

Om Certec

Certec är en del av Institutionen för Designvetenskaper vid Lunds Tekniska Högskola och bedriver forskning och utbildning inom rehabiliteringsteknik och design.

Att verka för ökad jämlikhet är ett viktigt mål för vår Certec. Verksamheten utgår från den berördas perspektiv och den livssituation personen befinner sig – Certecs forskning och utbildning handlar om människa, teknologi, pedagogik och design i ett samhälle för alla.
 

Människor som samtalar och minglar. Foto.


Samskapande är ett centralt begrepp för Certec. I samskapandet utvecklas ny teknik och nya designkoncept med målsättningen att alla människor ska kunna delta i och bidra till samhället.

Certecs verksamhet präglas är universell utformning som handlar om att designa ett samhälle för alla. Universell utformning har vuxit fram inom arkitektur och design som en strävan att nå alla människor oavsett förutsättningar. Läs mer om Certecs arbete med universell utformning.

Ett bra sätt att lära känna Certec är att läsa Att så vidare 25. Där har vi samlat 25 tankar som varit viktiga under Certecs första 25 år.
Att så vidare 25 – i Forskningsportalen

Certec – en udda fågel är Bodil Jönssons berättelse om Certecs historia som publicerades i jubileumsboken "50 år med LTH". 
Certec - en udda fågel – i Forskningsportalen

Sidansvarig: info@design.lth.se | 2023-04-25

Sociala medier

Följ Certec och Designvetenskaper på LinkedinInstagram och YouTube

Adress

Certec
Institutionen för designvetenskaper
Box 118
221 00 Lund

Besökare: 
IKDC, Sölvegatan 26, Lund

Hitta till IKDC – på Designvetenskapers webbplats