lu.se

Denna sida på svenska This page in English

Om Certec

Certec är en del av Institutionen för Designvetenskaper vid Lunds Tekniska Högskola och bedriver forskning och utbildning inom Rehabiliteringsteknik och Design.

Det övergripande syftet med vårt arbete är att skapa bättre förutsättningar inom livets alla områden för människor med funktionsnedsättningar. Vårt arbete utgår från individer i sina levda sammanhang och strävar efter att skapa kunskap kring utformning av tekniskt och mänskligt stöd i vardagen.

Certec kombinerar teknik och designkoncept med inkluderande metodik för att utveckla sätt att arbeta i nära samverkan med personer med funktionsnedsättningar. Vi arbetar både med individuell design och med universell utformning för mångfald i samhället. 

Ett bra sätt att lära känna Certec är att läsa Att så vidare 25. Där har vi samlat 25 tankar som varit viktiga under Certecs första 25 år.
Ladda ner Att så vidare 25 (PDF 16 mb)

Läs Bodil Jönssons berättelse om Certecs historia som publicerades i jubileumsboken "50 år med LTH". Certec - en udda fågel (PDF, 1.2mb)

Sidansvarig:

Certecs gamla webbplats, med 26.000 webbsidor, finns kvar på www.arkiv.certec.lth.se. Den underhålls inte längre, men du hittar ofta hänvisningar till den när du söker på något gammalt.