lu.se

Certec

Designvetenskaper | Lunds Tekniska Högskola

Denna sida på svenska This page in English

HaptiMap på Mobile World Congress 2012 Barcelona

En av utställarna på Mobile World Congress nästa vecka i Barcelona är HaptiMap, ett stort forsknings- och utvecklingsprojekt lett från Certec, LTH vid Lunds universitet.  I det EU-finansierade arbetet deltar också flera erkända europeiska forskningsinstitut och företag som Siemens och BMT. Projektet har utvecklat verktyg och metoder för att underlätta för utvecklare och företag att öka sin marknadsandel genom att ta fram nyskapande applikationer med platsbaserat innehåll  (baserat exempelvis på NAVTEQ maps). På Mobile World Congress visas även exempel på hur man kan utforma mobil interaktion som verkligen går att använda ”on the go”. De programmeringsverktyg projektet har tagit fram fungerar för flera olika operativsystem för att fler användare verkligen skall få ut det mesta av sin smartphone.

En video som presenterar projektet finns på: www.youtube.com/watch

Syftet är att göra det enklare att ta fram mobila applikationer för ”alla” som fungerar bra också när det av olika anledningar är svårt att se på skärmen.
– Med HaptiMaps design kan du hålla ögonen på världen och använda din mobil medan du går eller cyklar – och även hålla händerna varma om det är kallt, säger projektledaren Charlotte Magnusson vid Institutionen för designvetenskaper.

Besök Haptimap på mässan i Barcelona mellan den 27 februari och 1 mars i App Planet (hall 7), stånd nr 7H14. Se och testa de nya applikationerna och diskutera och upplev nästa generations användar-gränssnitt.

Du kan också delta i HaptiMaps utvecklartävling och få chansen att vinna 4.000 euro eller en splitter ny läsplatta eller telefon. Detaljer annonseras vid MWC 2012.

Mer information finns på www.haptimap.org

Kontaktinformation: Charlotte Magnusson, charlotte.magnusson@certec.lth.se

Sidansvarig: